Adventsmys på Habo Gård!

Habo Gård i Lomma sön 18 november 2007:
VÄLKOMMEN TILL MYSIG ADVENTSSTÄMNING, kl. 12 -17!

I en gammeldags herrgårdsmiljö (med massor av tossiga påfåglar spatserande utanför huset), finner du bl a Sanuk design - vackra textila ting, Flowerhouse - fantastiska blomsteruppsättningar, julkransar o sånt, Gusti Genuini - italienska delikatesser, och så jag med Svenska Mönster och en massa modetyger. Kanske kan du fixa några fina julklappar här! Eller bara titta på allt det roliga och vackra och ta en fika i det uppvärmda uterummet och njuta av fåglarna som kvittrar där (undulater och nymfisar!).
Karta här!
Habo Gårds hemsida här!


Mässa i Stockholm 2-4 november

image41
Just nu jobbar jag och praktikanten Caroline för högtryck inför mässan som heter Syfestivalen och arrangeras på Sollentuna Expo Center den 2-4 november.
Det printas mönster så skrivarna ryker och helst skulle jag vilja producera minst 10 nya mönstermodeller innan jag åker. Vilket som vanligt är helt omöjligt om man tittar på tiden. Vi får se vad som kommer med upp!
Den 1 november har jag klätt den fullpackade bilen i vinterdäck och kör i full fräs från Malmö mot Stockholm.  Så ser ni en knallblå Citroen Berlingo full med flyttkartonger och lite tyger ovanpå och en liten, liten människa inträngd på förarsätet - då är det förmodligen jag som är i farten! Stackars Caroline får inte plats utan är tvungen att ta tåget. Om det går åt en massa mönster på mässan, som det brukar, då får hon plats bredvid mig på vägen ner!  Kul med sällskap. Annars lyssnar jag på någon spännande ljudbok på cd. Ett tips jag fick för ett par år sedan av vänninan Viveka på Vikangarn.se
Kom och säg hej, vetja! Montern heter H:06 och jag kommer förutom mönster att ta med så många tyger som får plats i bilen samt en del uppsydda plagg att inspireras av!

Välkommen till både 1- och 5-årsjubileum!

Jag och kollegan Eva (som har den fantastiska tygbutiken Färg&Form) firar att vi arbetat ihop i 5 år - dessutom att vi bott i våra "nya" lokaler ett helt år! Det blir Öppet Hus söndagen den 28 oktober kl. 11-15  med en hel massa erbjudanden och inspiration till tusen. Fika blir också förstås!
Befinner du dig någorlunda i närheten av Malmö nästa söndag och är nyfiken på var jag jobbar och skapar mina mönster - besök då butiken på Borrgatan 2!  Det är en upplevelse för alla sömnads- och textilintresserade vilken dag som helst men på jubileumsdagen blir det förstås lite extra! Förutom tusentals bomullstyger och tillbehör för lappteknik finns förstås Svenska Mönster och modetyger.
Dessutom har vi en nytillskott! Under samma tak huserar nu även Fröken Garn!
Det är Carina Skantz som startat garnbutik av ett sanslöst inspirerande slag. Underbara garner och mysiga plagg och roliga mössor! Stickor och beskrivningar i mängd förstås.

Här ligger butiken (om du klickar på kartan får du upp Eniros kartbild i nytt fönster):
image40
Kör Frihamnsviadukten om du kommer från stan. Sväng VÄNSTER på Borrgatan och in på gården!
Det finns gratis parkering både på gården och på gatorna runtomkring.
Buss 35 går också dit, hållplats Lodgatan (runt hörnet på huset). Lite taskigt med busstiderna en söndag förstås så kolla Skånetrafiken först. Man kan också promenera, det tar max 20 minuter från Centralstationen.

Nytt tröjmönster!

Webbshoppen är nu uppdaterad med nya mönster, dels är nallemönstret klart och dels finns det ett nytt med jättepraktiska och snygga tröjor (tycker jag själv!).  

Jag har köpt in en del nya stickade tyger, de läggs också in på webbshoppen inom kort. Välkommen att besöka den!
www.svenskamonster.nu

Om sömsmåner

Jag får ofta frågan - även från de som är vana att sy - hur mycket sömsmån de ska lägga till när de klipper till sina delar till plagget de ska sy.
Här är därför en lista på mått som kan vara lämpliga - med reservation för om du t.ex. känner dig osäker på passformen eller om tyget är grovt eller repar upp sig lätt. Lägg i så fall till lite extra! Du kan alltid klippa rent sömsmånerna efter att du provat plagget.

Sidsöm, ärmsöm2,0 - 3,0 cm
Ärmhål, ärmkulle, halsringning, axelsöm, midjans överkant (på byxa o. kjol), linning, krage, ficka, ficklock1,0 cm
Fickor infällda i sidsömVid sidsömmen lika som plaggets sidsöm, dvs 2,0 - 3,0 cm, i övrigt 1,0 cm.
Midjesöm vid avskuren midja2,0 - 3,0 cm eller mer om du är lång!
Vid blixtlås2,0 cm
Fållar på rakare klänning, kjol och byxa4,0 - 5,0 cm
Vid eller klockad kjol el. klänning1,0 - 3,0 cm
Kappa el. jacka3,0 - 5,0 cm
Ärmfåll3,0 - 5,0 cm

RSS 2.0