Modemässa i Barcelona!

15 januari åker jag till Barcelona på modemässa! Den heter av någon outgrundlig anledning Bread and Butter .
Det var minsann ett helt företag att skaffa biljetter till detta evenemang. En bedrift som jag så här i efterhand är äckligt mallig över. Dom släpper minsann inte in kreti och pleti där och jag har blivit förhörd med de mest underliga frågor och fått skriva en lång motivering på engelska om varför jag och min assistent ska få tillträde till den hemligaste modemässan i Europa. Efter ett par månaders mailande fram och tillbaka så dök det i alla fall upp ett DHL-bud och där låg biljetterna. Som nuförtiden är plastkort med kod och våra namn på. I exklusiva fodral.
Mässan pågår 16-18 januari.
Hotell är bokat och jag hoppas kunna se lite mer av Barcelona än bara mässan. Ska bli kul att ut och åka lite!
Utförlig rapport utlovas såklart efteråt. 

Namn-tävling

Jag utlyser härmed en namntävling. Vad ska Stinas designkläder heta? Blir det tråkigt med bara "Stinas kläder"? Typ. Eller kan man hitta något fyndigare varumärkesnamn? Nåt riktigt kul kanske?
Kommer någon med ett förslag som jag faktiskt använder mig av så är vinsten att denna person får välja ett eget plagg ur den första kollektionen! Plaggen är som sagt (se nedanstående inlägg) helt exklusiva, det kommer bara att finnas ett av varje.
Så sätt igång nu och gnugga geniknölarna! Skriv förslagen direkt här i bloggen eller maila mig på [email protected]

Stina-kollektion under utveckling

I helgen fick jag en nygammal idé. Jag har under åren börjat flera gånger på en kollektion som ska vara till försäljning - för dom som inte orkar sy själva alltså. Sedan har det gått åt skogen för att jag helt enkelt haft för mycket att göra. Nu ska det prioriteras! Och så har jag hjälp ett par timmar om dagen nu, en klok och duktig kvinna som kan sy fint och dessutom tänka själv. Hon tycker det här ska bli roligt och det underlättar ju alltid med entusiastiska medarbetare.

Kollektionen har en väl grundad tanke (jag har ju som sagt funderat i flera år...) och ska fungera på följande sätt: Först och främst blir det kläder för kvinnor, för det är vad jag kan bäst. Ett plagg du köper ska hålla hög kvalitet och räcka jättelänge. Det finns endast ett (1) plagg av varje. Det är bara du som har plagget som ser ut just så här. Det kan finnas liknande men inte något som är exakt likadant. Plaggen kommer att skapas utifrån de modeller jag redan designat som symönster. I ett senare skede är min tanke att de flesta materialen ska vara miljövänliga och tillverkade på vettigt sätt (inget barnarbete här inte). Just detta kanske jag inte helt och hållet kan uppnå i de första kollektionerna. Jag hoppas vid gud att de tyger jag har inte är tillverkade av barn!  

Jag tycker absolut att man ska använda sig av det man har på lager och därför kommer jag i första hand använda de tyger jag har. Plaggen ska sys i Sverige.

Kläderna ska säljas via webbshop och via trevliga sammankomster av olika slag. Har du förslag på hur man kan arrangera kul kvällar/dagar i detta ändamål? Hör av dig till mig så gör vi upp en plan. Jag samarbetar gärna med andra! Konkurrens är liksom inte min grej.

RSS 2.0